top of page
  • Forfatterens bildeLars Sigve Nedrebø Eide

Anne Frøyland Grødem er ny leder i Vern Kvernaland

Vi har gleden av å meddele at Anne Frøyland Grødem er valgt som Vern Kvernalands nye leder. Her følger en kort introduksjon.


Anne mottar Jordvernforeningens Jordvernpris i 2021 av foreningens daværende leder Olaf Gjedrem Foto: Fra Anne's private arkiv


Anne ble medlem av Vern Kvernaland tidlig i 2020 da planene om "datasenter" ble kjent for offentligheten. Anne lå an til å bli sterkt påvirket av utbyggingen da hun så at hennes egen gård var tegnet inn som aktuelt utbyggingsområde i Time kommunes arealplan. Etter å ha tatt et sterkt verdivalg med å fortsette gårdsdriften, ble gården reddet. Når Anne ser fremover ser hun imidlertid at gården står i fare for å komme under fremtidig press. Der Anne ser potensiale for at hun får et datasenter eller en batterifabrikk i grøftekanten, ser hun også at matjorden og bønders status og verdi er på hell i en av landets mest fremtredende landbrukskommuner.

"Jeg sier nei til å selge min jord fordi jeg vil fortsette å være bonde. Så er det jo det å kunne drive jorden videre, utvikle gården og lage mat" - Anne til NRK Rogaland

Vi er takknemlige for å ha Anne med på laget og kjenner henne som en arbeidssom og modig kvinne som ikke står tilbake fra å si det hun mener til hverken stortingspolitikere eller næringslivsledere. Det kommer godt med i det videre arbeidet til utbyggingsplanene kommer opp til behandling ved neste korsvei.

37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page